Journals

Michelle’s journal #10: Kermis in Hoorn en een ziek kind

Goedemorgen allemaal! Het weekend zit er weer op en ik heb foto’s om te laten zien hoe ons weekend was. Zaterdag was een gezellige dag. Wij gingen even met Emma naar de kermis in de binnenstad van Hoorn en dat vond zij prachtig. Vooral alle (grote) knuffels die zij overal zag hangen vond zij fantastisch. Natuurlijk kwam Emma niet met lege handen thuis. Later op de dag kreeg mijn moppie koorts en vanaf dat moment stond de rest van het weekend in het teken van een ziekig klein meisje. De slaap vatten lukte niet echt en ze was erg veel en zielig aan het huilen. Zondag was een dag waarop ze erg veel aan Frank en mij zat vastgeplakt, dus daar gaven wij natuurlijk gewoon aan toe. 

Zaterdag

Emma begint haar dag lekker in haar romper. Meteen klimmen. Als ik ons boefje uit het oog verlies weet ik zeker dat ze ergens op is geklommen, alles is ook zo interessant!

We zijn alledrie een beetje slome duikelaars deze ochtend, dus we hangen voornamelijk wat in de woonkamer rond. Na Emma haar middagslaapje gaan wij naar de stad. Het is kermis in de binnenstad van Hoorn en dat vindt Emma maar wat interessant. Ze kijkt haar ogen uit. Bij de grijpmachines vraagt Frank welke knuffel hij voor Emma moet grijpen. Dat moest een unicorn gaan worden (vond ik). Bij de tweede grijppoging is het al raak. Ik sla een kreet uit: ‘Neeee, niet?!’, omdat ik niet zo in die grijpmachines geloof. Extra leuk om een knuffel voor Emma te winnen.

Ach goed, ook maar even touwtje trekken dan! Jeugdsentiment hoor jongens. Ze snapt nog niet zo goed wat ze moet doen, dus ik help haar.

Emma mag een knuffel uitzoeken en ze weet meteen welke. De witte beer wordt het, volgens mij meteen de meest zachte van allemaal. Ze probeert ‘m de hele tijd al te pakken (haar handje valt net weg achter haar hoofd op de foto). Heel leuk dit!

Tijd om een stukkie zelf te lopen! Als we toch in de stad zijn, nemen we even een kijkje bij Baby Plus om te zien of zij goede items in de sale hebben. Ik koop daar regelmatig spullen voor Emma. Een geweldig leuke winkel vind ik het!

Terwijl mama de kleding afstruint, gaat Emma er eens even rustig bij zitten. ‘Aai’, zegt ze.

Ook hier zijn de knuffels snel gevonden. Emma vermaakt zich wel… Frank heeft de panda’s weer netjes opgeruimd, hoor :).

Emma boft maar, kermis, twee knuffels en dan ook nog een ijsje. Klein dametje had niets te klagen!

Aan het eind van de middag voelt Emma wel heel warm aan en als wij haar temperaturen zien wij inderdaad dat ze koorts heeft. Ze eet en drinkt vanavond slecht. Voordat ze naar bed gaat, doen we haar nog even in badje.

De buit

Twee hemdjes van Name It in maat 92 voor 8 euro in totaal. Prima koopje! Streepjes, palmboompjes, roze en wit. I’m happy!

Short van Name It in maat 92. €4,50

Blouseje van Babyface in maat 86. Leuk voor in het najaar! €7,50

Broek in maat 86 van Babyface. Ik vond ‘m gewoon geweldig, het printje, de kleuren. Weer even iets héél anders. €7,50

Jurk van Little Label in maat 92. €9 ,00

Prima geslaagd zo, hè? Streepjes zijn hier favoriet trouwens.

Zondag

De zondagmorgen begint zo. Tegen mama aangeplakt op de bank. Ze sliep vanochtend tot een uur of negen, maar dat is niet gek als je ’s nachts 3,5 uur wakker bent geweest. Frank had de nachtdienst en ik de ochtenddienst. Echt zwaar had ik het dus niet! We zouden eigenlijk vanmiddag een fietsdate met een vriendin en haar dochtertje hebben, maar die hebben we maar even verplaatst.

Iets later op de ochtend komen opa en oma even op bezoek. Zij zijn net terug uit Italië en hebben een tasje en een pyjama voor Emma meegenomen. Ze gaat er even voor zitten om alles goed te bekijken.

Verder wordt vandaag Dikkie Dik voorgelezen, want voor een middagslaap is Emma niet te porren. We zien dat ze heel moe is, maar krijgen haar maar niet in slaap.

Totdat… Hè, gelukkig. Frank rijdt even een rondje met Emma en na 6 minuten is ze vertrokken naar dromenland. Dit hadden we net eventjes iets eerder moeten bedenken.

Dan komt broertje langs, verrassing! Kakelvers terug van zijn vakantie in Zuid-Frankrijk. We spelen een potje Yahtzee, op de grond. We hebben echt wel een tafel en stoelen hoor, maar we kozen voor dit plekkie in het zonnetje. O ja, ik won.

Als Emma weer wakker is kruipt ze meteen weer op de bank om een boekje te lezen. Verder is ze huilerig, eet ze weer slecht, maar is de koorts wel wat gezakt. Nu ik dit aan het schrijven ben, wandelt Emma beneden rond en hoor ik Juf Roos blèren. Het is nu half 10 en het naar bed gaan is een groot drama. Misschien toch maar weer de auto-troef in gaan zetten.

Wellicht ook interessant

Geen Reacties

Reageer