Journals

Michelle’s journal #7: keukentje en Emma loopt!

Goedemorgen allemaal! Ik begin direct met het leukste nieuwtje van dit weekend; Emma loopt! Trotse mams hier hoor. Verder kreeg Emma het keukentje van Frank en zijn we even de stad in geweest met z’n drietjes. 

Zaterdag

Ik mag lekker uitslapen terwijl Frank en Emma de weekboodschapjes doen. Eventjes nadat ik Frank en Emma weer thuis hoor komen, krijg ik een ontbijtje op bed. Dat is echt even boffen hoor, uitslapen én dit ontbijtje op bed mogen nuttigen.

Een volle fruitschaal en aardbeitjes van Kok! Word ik heel blij van. Echt joh, wij gaan in het aardbeienseizoen nog eens failliet aan die aardbeien, zo lekker zijn ze.

We gebruiken de aardbeitjes meteen goed voor een taartje! Ondertussen peuzelt Emma ook nog wat aardbeitjes op, vindt ze heerlijk. Niet teveel, want daar krijgt ze uitslag van.

Na Emma haar middagslaap duiken wij even de stad in. We kopen eigenlijk niet zoveel (een zonnebril en een cadeautje voor een vriendin), maar we vinden het wel gezellig om even in de stad te wandelen. We drinken wat bij de HEMA en Emma is een tijdje zoet in het keukentje. Frank laat daar weten dat hij wat op Marktplaats aan het rondkijken is geweest voor een keukentje en hij er eigenlijk al wel één gevonden heeft. Hij stuurt een bericht naar de verkoper en niet veel later wordt er een afspraak gemaakt voor de dag erna. Ja, in de vorige journal las je nog dat Frank nog lang geen keukentje wilde voor Emma. En ja, hij is binnen een week helemaal om…

’s Avonds na het eten speelt Emma nog even lekker met haar speelgoed. Ze vindt de duplo heel erg leuk. Leuk om uit elkaar te halen voornamelijk. Als alles dan uit elkaar ligt, raapt ze de stukjes weer bijeen en moet mama de beestje weer in elkaar zetten.

Zondag

Na ons ontbijt, rond de tijd dat Emma haar fruithapje krijgt, besluit ik om een lekkere fruitsalade te maken voor ons drietjes. Ik gebruik een halve watermeloen, een appel, een banaan, twee kiwi’s en een handjevol aardbeien.

Het idee van de fruitsalade is meteen van de baan wanneer ik een fles versgeperste sinaasappelsap in de koelkast zie staan. Ik gooi alles in de blender en schenk er een halve liter sinaasappelsap bij.

Het werd een erg lekkere smoothie. Samen drinken Emma en ik wel twee glazen leeg.

‘Hmmmm’ en ‘jammmmm’ vliegen ons om de oren. Emma vindt het kennelijk echt een hit, haha. Super gezond, gaan we vaker doen!

Tijdens Emma haar middagslaapje is het weer zo ver, ik ga aan de strijk. Ik strijk een enorme lading weg en het is nog steeds niet mijn hobby. Frank is ondertussen een speelgoedkeukentje voor Emma aan het ophalen.

Als Emma beneden komt staat het keukentje al. Dat was Frank zijn idee, niet dat van mij. Frank dacht dat Emma het wel heel erg leuk zou vinden om mee te spelen, dus heeft hij het maar vast neergezet. Nou, dat vond ze ook zeker hoor. Ze heeft er heerlijk mee gespeeld! Helaas voor haar haal ik het binnenkort weer voor een tijdje weg, want ik wil het voorzien van een likje verf.

De rest van de middag zijn wij als een stel hysterische ouders (oké, alleen voor mijzelf gesproken dan) Emma aan het aanmoedigen en filmen. Ineens loopt ze los! De afgelopen weken probeerde Emma dit al wel eens, maar na een paar stapjes verloor ze haar evenwicht. Nu loopt ze hele stukken. Door alle gekkigheid vergat ik foto’s te maken. Wel heb ik veel filmpjes, dus heb ik maar een screenshot uit het filmpje gemaakt. Wat is het geweldig om je kind te zien lopen! Ik ben super super super trots!!!

Wellicht ook interessant

Geen Reacties

Reageer