Journals

Michelle’s journal #8: veel wandelen en kies komt door

Goedemorgen! Dit weekend stond voor ons in het teken van veel wandelen, Emma’s kies die door aan het komen is en de afronding van het projectje ‘minikeukentje opleuken’. Veel foto’s van zondag heb ik niet. Iedereen die weet hoe het is als er een kies doorkomt bij een kindje, snapt dat ik niet veel tijd had om foto’s te maken. Wat we ook deden, Emma kon ineens keihard – en onophoudelijk – gaan schreeuwen. De zondag was voor ons vooral een afwisseling van spelen met Emma, buiten gaan wandelen en juf Roos op tv kijken. Oké, niet alles was kommer en kwel, want ze sliep beide dagen uit tot 08:30 uur. Dat was best wel lekker.

Zaterdag

We beginnen de ochtend op het grote bed. Emma speelt dan eventjes heerlijk in haar romper bij ons op bed. Ze heeft niets nodig, want ze laat zichzelf op bed vallen en heeft dan de grootste lol.

Mijn uitzicht tijdens de ochtendfles. Ja, ze is nog steeds in haar romper en nee ze krijgt het niet koud. De warmte blijft de laatste weken erg hangen hier binnen. Maar die blote beentjes en voetjes hè, vind ik dus om op te eten.

Emma tijdens haar lunch. Ze snapt nu hoe ze haar eigen mond af moet vegen/deppen. Nadat ze dit heeft gedaan speelt ze nog even met het keukenrolpapiertje. Kiekeboe blijft leuk.

Tijdens Emma haar middagslaap verf ik voor de laatste keer wat onderdelen van Emma haar keukentje. Ik zal binnenkort in een apart artikel, waarin ik de make-over in beeld breng, het eindresultaat laten zien.

Mijn broertje, Stefan, stuurt deze foto vanuit de garage. Hij is onze auto lekker aan het oppoetsen en wat krasjes/beschadigingen weg aan het werken. Vakkundig joch hoor, die auto blinkt weer als nooit tevoren!

’s Middags gaan we lekker aan de wandel. We wandelen echt een flink stuk. Daar is het heerlijk weer voor!

We merken dat Emma het zitten in de wagen een beetje zat is, dus halen haar er even uit om te lopen. Lopen vindt ze super leuk.

Even met papa naar het water kijken. Emma begint zich steeds meer te interesseren voor de wereld om haar heen. Mooi om te zien hoe ze kleine dingetjes ontdekt en daar heel enthousiast over kan zijn.

Na al dat wandelen gaat Emma nog even lekker spelen. Ze is zelf op haar stoeltje geklommen en speelt zo fijn met haar duplo aan haar tafeltje. Heel stabiel zit ze nog niet op haar stoeltje hoor, dat moet ik er wel bij zeggen. Deze foto is even snel gemaakt en daarna zat er weer één van ons naast voor het geval ze ineens een gekke beweging zou maken.

We eten ’s avonds soto. Het is niet een heel fotogeniek plaatje en je kunt het gerecht zelf ook haast niet zien, want ik gooi er altijd nogal wat gebakken uitjes overheen. Het is een Indonesische soep, met prei, aardappel, kip, sperziebonen en ei erin, die je met rijst eet. Stefan blijft bij ons eten en ik weet dat hij dit heel lekker vindt, dus ik vond het leuk om dit gerecht weer eens te maken. Emma eet dit ook en ze vindt het hartstikke lekker, vooral de kroepoekjes, haha! Frank eet een snelle pasta, want hij is vegetariër en vindt dit gerecht (zonder kip uiteraard) niet lekker.

Zondag

Ideaal dat Emma mee wilt helpen met poetsen en dan al genoegen neemt met een servetje. Zo kan ik mijn klusjes in de keuken makkelijker en sneller klaren!

We gaan de weekboodschapjes doen. Het zitje in het wagentje is voor een hele poos wel leuk, maar uiteindelijk moet er zelf gelopen worden. Vooruit dan maar!

Emma heeft gelukkig goed geslapen tijdens haar middagslaapje, maar wordt wel krijsend wakker. Het arme ding heeft echt last van haar doorkomende kiesje. We gaan aan de wandel en halen Emma bij de eendjes even uit de wagen. Vindt ze mooi om naar te kijken! En ze is dus weer eventjes afgeleid…

Natuurlijk wordt er ook gespeeld in haar nieuwe keukentje. Frank en ik hebben deze tijdens haar middagslaapje in elkaar gezet. Een totaalplaatje volgt in een volgend artikel.

Juf Roos staat ook even wat vaker aan dan normaal. Werkt weer goed, want leidt af.

’s Avonds eten wij aardappeltjes, groente en vlees en spelen wij nog even met Emma. Als Emma op bed ligt, werk ik aan deze journal en ga ik daarna lekker op de bank hangen met een serie (House of Cards natuurlijk!).

Hebben jullie ook wel eens zo’n dag dat je jezelf even totaal op je kind richt, alle andere plannen laat varen en doet wat je op dat moment het beste lijkt voor hem/haar (zelfs als dat betekent dat je met je kind tegen je aan op de bank tv zit te kijken)?  

Wellicht ook interessant

Geen Reacties

Reageer