Moederschap

Make-over IKEA keukentje

In veel huishoudens waar ook kids rondhuppelen, staat het IKEA Duktig keukentje. Nu ook bij ons! Het weggetje dat daaraan vooraf ging hebben jullie kunnen lezen in mijn eerdere journals (de man vindt het keukentje nog steeds het einde overigens). Het keukentje leek me leuk voor Emma, maar dan wel in een opgepimpte versie. Toegegeven, ik heb al tijden een Pinterestbord met voorbeelden van IKEA keukentjes die een goede opknapbeurt gekregen hebben. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar ons eindresultaat!

Voor…

Een ‘voor-foto’ heb ik niet gemaakt, maar bij deze eentje met dochterlief ervoor. Volgens mij is het alsnog prima te zien, daarnaast is het IKEA keukentje niet geheel onbekend. Wij kochten het keukentje via Marktplaats voor 40 euro. Ik ging het immers toch uit elkaar halen, dus tweedehands was prima!

Boodschappenlijstje

Deze spullen kocht ik bij de bouwmarkt (Gamma) voor de make-over van het keukentje:

 • Hardboard 67,5 x 32 cm
 • Grondverf 750 ml, Gamma ID €14,95
 • Lakverf 250 ml, Gamma ID zijdeglans klei €10,95
 • Lakset (roller en verfbakje) €4,49
 • Lakrollers €3,99
 • Schuurpapier, fijn €1,59
 • Decoratiefolie voor het keukenblad €5,95
 • 4 knoppen, sterren €8,76
 • Spijkers €2,19

Dit kocht ik via een internetwinkel voor de make-over van het keukentje:

 • Plakfolie voor op de achterwand €13,40

Dit is geen gesponsord bericht. Ik geef enkel aan waar ik de spullen heb gekocht, en voor wie dit ook van plan is, hoe duur deze waren. 

Aan de klus

De saaiste klus, het uit elkaar halen, liet in aan manlief over. Ikzelf begon op dat moment met het beplakken van het aanrechtblad. Vond ik leuk, want lekker snel resultaat. Gij neme het aanrechtblad, plakplastic, een schaar en een theedoek. Oké, ik zal niet helemaal gaan beschrijven hoe ik dit heb gedaan, want dat snappen jullie zelf ook wel.

In actie! Precisiewerkje zo bij die afgeronde hoeken van het blad.

Bam klaar, die zit erop! De eerste snelle zichtbare verandering. Tja, dat vond ik dus leuk.

Vele dagen daarna volgende het werk dat niet zo snel resultaat opleverde: het verven. Ik zette de houtkleurige onderdelen eerst in de grondverf en lakte het daarna twee keer af. Kantje voor kantje was ik daar wel een poosje zoet mee. Zo zag het er dan uit in de huiskamer. Ik neuriede er overigens de Dexter theme song bij. Moet je gezien hebben hoor, die serie. Maar oh, daar gaat dit artikeltje niet over ;-).

Afgelopen weekend hebben Frank en ik samen het keukentje in elkaar gezet. Frank heeft overigens de knoppen op het latje geschroefd.

Het onderste gedeelte bijna af! Nu al leuk met die knoppen zo boven de ‘oven’, niet?

Het keukenblokje! Heerlijk die kleuren, zo grijs met wit. Past zo lekker in ons interieur! Hierna wordt het bovenste gedeelte er nog opgezet, het hardboard met plakplastic beplakt en vervolgens wordt deze tegen de achterzijde aan getimmerd.

Het resultaat

Tada, dit is ‘m dan! Wat een verschil hè?! Ik vind ‘m echt zo super leuk geworden. En dan die plakfolie als tegelwandje… Love it!

Emma heeft er al heerlijk mee gespeeld. Wij hebben de magneetjes van de deurtjes er trouwens uitgehaald, anders krijgt Emma de deurtjes niet open en wordt ze, eh, boos.

Nu ik dit artikel heb geschreven, valt me op dat ik tijdens de make-over van het keukentje helemaal ben vergeten om ronde lampjes (spotjes op het plankje onder de magnetron) te kopen. Dat wil ik dus nog wel.

Wat vinden jullie van Emma haar (ok, stiekem ook mijn) nieuwe keukentje? 

Wellicht ook interessant

4 Reacties

 • Reageer
  Sanne
  9 augustus 2017 at 11:53

  Dat hebben jullie super leuk gedaan! Ik heb zo een Pinterest vol staan met ideeën, maar durf het nooit aan om eraan te beginnen. Misschien toch maar eens doen. Dit is een super leuk resultaat!

  • Reageer
   Michelle
   12 augustus 2017 at 09:14

   Dank je! Oh, gewoon lekker doen! Het is ook super leuk om te doen. Het scheelt wel dat dit geen hele grote uitgave was, anders was ik toch wel wat bang geweest om het te verknoeien :).

 • Reageer
  Lieke
  11 augustus 2017 at 22:40

  Het keukentje is echt super mooi geworden!

  • Reageer
   Michelle
   12 augustus 2017 at 09:15

   Dank je! Ik ben er zelf ook heel blij mee :).

  Reageer