Persoonlijk

De zomervakantie van Michelle

Zoals jullie in mijn afgelopen twee journals wel hebben kunnen lezen, ben ik de zomervakantie nogal, pak ‘m beet, slaperig begonnen. Er kwam heel wat vermoeidheid uit en daar heb ik aan toegegeven. In de journals heb ik eigenlijk nooit geschreven hoe onze zomervakantie er dan wel uit gaat zien, dus heb ik daar een stukje over geschreven voor jullie. 

Thuis

In deze zomervakantie hebben wij geen vakantieplannen. Wij zijn in de meivakantie namelijk al op een luxe huwelijksreis geweest. Ons huwelijk en vervolgens de aankoop van een tweedehands autootje hebben de nodige centen gekost, dus hebben wij besloten om in de zomervakantie niet weg te gaan. Daarnaast hebben wij weer een mooi spaardoel (waarover later meer), dus nog een reden om thuis te blijven.

Ik werk in het onderwijs en dat betekent dus dat ik een lange zomervakantie heb. Ik ben vooral lekker veel thuis met Emma, want zij gaat natuurlijk niet naar de gastouder als ik vakantie heb. Frank heeft in principe geen vrij deze vakantie – zijn vakantiedagen zijn al grotendeels op doordat wij in de meivakantie al weg zijn geweest – en zal dan ook veelal doorwerken. Hij heeft wel zijn papadag en weekenden, maar zal ook voor zijn videoproductiebedrijf aan de slag gaan op die dagen. Het is voor Frank wel mogelijk om af en toe een dagje op te nemen, maar dat hangt af van de drukte op het werk. We laten het daarbij ook afhangen van het weer. Het zou leuk zijn om iets leuks te ondernemen als het weer aangenaam is.

Wat te doen

Allereerst sta ik deze zomervakantie in standje-even-rustig-aan-doen. Of tenminste, ik probeer dat standje aan te zetten. Ik heb de neiging om veel tegelijk te doen, dit uitermate goed te doen en het ook nog in een recordtempo te doen. Zomervakantie dus, even een stap op de plaats en gewoonweg gaan genieten van het vele samenzijn met mijn kleine moppie.

Daarnaast hoop ik op wat goed weer zodat we nog wat leuke dingen kunnen gaan ondernemen met ons gezinnetje. Wat precies weet ik nog niet, maar er valt altijd wat leuks te bedenken. Ook staan er heel wat sociale afspraken op de agenda, daar hebben we nu immers alle tijd voor. Van lunchafspraken met kids, tot theeleuten zonder de kleintjes. Allemaal leuke, relaxte bezigheden. Dus… Standje genieten: AAN.

Wie blijft er ook thuis? Iemand nog leuke tips wat betreft uitjes in Nederland? 

Wellicht ook interessant

Geen Reacties

Reageer