Persoonlijk

Michelle: een goedgelovige kluns

We hebben inmiddels al meer bezoekers op onze site dan alleen onze vrienden en bekenden. We vinden het extra (super!) leuk dat ook jullie ons komen bezoeken om onze stukken te lezen! Naast wat ik deel in mijn wekelijkse journal, kennen jullie mij misschien nog niet zo goed, dus aan de hand van een paar zelfgekozen onderwerpen probeer ik jullie wat meer over mijzelf te vertellen. 

Koken

Ik vind het stom en ik kan het niet goed. Punt. Gelukkig Frank wel, maar ja, die ga je op je vrije dag ook niet laten koken als hij na een werkdag thuiskomt. Toen Frank en ik nog met z’n tweetjes waren vroeg hij wel eens wat ik ging koken. Hij werd steevast door mij uitgelachen en ik riep dan: ‘Geen idee nog, iets makkelijks.’ De voorbereiding was inderdaad 0,0. Gelukkig is dat nu veranderd en kook ik wel (gezond). Dat komt omdat ik wil dat Emma gezond en gevarieerd eet. Ik heb een echt Hollands kind, als in houdt van aardappelen, groente en vlees en dat kan ik prima (en snel) klaarmaken. Mijn kooksels zijn altijd wel prima te eten, mits ik mij aan het recept houd. Laatst bedacht ik mij te gaan koken met hetgeen ik nog in huis had. Het werd een geïmproviseerd couscousgerecht met Hollandse groenten. Niemand hier in huis vond het lekker. Iets bakken vind ik overigens wél leuk. Jammergenoeg is het niet heel verantwoord om iedere week een taart te bakken.

Stofzuigen

Ook al zoiets, mijn hekel aan stofzuigen. O jeetje, het eerste wat jullie nu van mij denken is natuurlijk dat ik een hele slechte huisvrouw ben. Ik zorg echt dat er te eten is en dat het huis schoon is hoor! Maar stofzuigen dus… Geen idee waarom ik dat niet leuk vind. Ik zeg altijd dat ik een stofzuigmannetje heb, dat is Frank uiteraard. Hij stofzuigt elke week het hele huis grondig en ik stofzuig als Emma heeft geknoeid. Dat is één à twee keer op een dag, maar dat zijn dus hele korte stofzuigsessies. Die vind ik prima te doen.

Goedgelovig

Ik ben zeer goedgelovig. Mij kun je, helaas, heel erg veel wijsmaken. Zo heeft Frank mij eens laten geloven dat hij een dag eerder jarig was dan hij echt is. Dat heb ik dus een hele poos geloofd. Oeps. Fail.

Angst voor…

Naalden en dieren. Jullie zullen vast niet heel gek opkijken dat ik bang ben voor naalden, dit is een angst waar velen met mij mee kampen (denk ik?!). Het gaat me niet om de pijn, want injecties – daar hebben we het nu over – doen geen pijn, maar ik word er zo gruwelijk ongemakkelijk van op het moment dat ik er aan denk dat er een naald in mijn lichaam gepoerd gaat worden. Als ik moet bloedprikken kan ik met mijn zenuwen de hele wachtkamer gek krijgen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over Emma haar vaccinaties. Gelukkig is dat nu weer voor een poosje voorbij.
En tja, voor de meeste dieren ben ik gewoon bang. Waarom, geen idee. Leuk van een afstandje, maar niet van te dichtbij graag.

Burgerlijk

Burgerlijkheid in de positieve zin van het woord, dat bevalt mij wel. Huisje, boompje, beestje – dat gezinnetje vormen dat wij zo graag wilden zijn – heerlijk! Ik vind het fijn om veel met Frank en Emma te zijn en te ondernemen. ’s Avonds bankhangen met de man vind ik ook heel prettig (juist fijn, even bijtanken!). Een uitgaansfiguur ben ik overigens nooit geweest. En ja, naast een burgerlijk leventje past ook gewoon een sociaal leven, alleen moet daar wat tijd voor vrijgemaakt worden en dat lukt prima.

Kluns

Nou, dat ben ik dus. Ik ben heel onhandig en laat geregeld dingen vallen. Of ik stoot me, dus ik heb altijd hele charmante blauwe plekken op mijn benen. Die horen inmiddels bij mij :).

Nauwkeurig

Ik ben heel nauwkeurig. Voor mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs heel handig natuurlijk, maar ook in het dagelijks leven ben ik pietje precies. In alles. Als ik iets wil weten of wil doen, zorg ik ervoor dat dat tot in de puntjes is. Stiekem ben ik dus gewoon een perfectionist.

Beschermend

Ik heb twee jongere broertjes en zei vroeger wel eens tegen mijn moeder dat ze te beschermend was en ze de jongens los moest laten (lees: ik bemoeide me gewoon overal tegenaan). En nu, nu heb ik zelf een dochter. Loslaten? Alsjeblieft zeg, liever niet! Ik ben zeer beschermend en ik weet niet of dat ooit minder gaat worden. Sorry mam…..

Sporten

Huh? Wat is dat? Ik geloof dat het niet nodig is om hier mijn mening nog over te ventileren.

 

Was dit leuk om te lezen? Of totaal niet interessant en lezen jullie liever andere dingen? Ik hoor het graag! 

Wellicht ook interessant

Geen Reacties

Reageer