Trouwen

Michelle trouwt: het draaiboek

Vandaag, op 23 augustus 2017, zijn Frank en ik twee maanden getrouwd. Zo snel als onze trouwdag voorbij ging, zo snel gaat het ‘gewone’ leven ook weer door. Bovenstaande foto is een gedeelte van onze trouwwebsite, die ik nog steeds zo af en toe wel eens bezoek. Gewoon om even een kijkje te nemen en terug te denken aan (de voorbereidingen van) onze mooie dag. Ik hoopte vandaag wat foto’s van onze bruiloft met jullie te kunnen delen, maar wat je niet hebt kun je ook niet laten zien. Waarschijnlijk zullen we deze of volgende week de foto’s krijgen, spannend! Wat ik wel met jullie kan delen is ons draaiboek, wellicht interessant voor zij die nog gaan trouwen! 

Een draaiboek

Het punctuele persoontje in mij wilde onze bruiloft graag goed voorbereiden, zowel voor de gasten als voor onszelf. Voor de daggasten maakten wij (nou ja, mijn handige mannetje) een website. Deze site was een aanvulling op onze trouwkaart, met zowel relevante als gewoon leuke informatie over ons/onze dag. Voor onszelf maakte ik een documentje met alle belangrijke informatie. Dat werd al snel een beschrijving van hoe de dag zou gaan lopen, dus een draaiboek.

Ik vond het belangrijk om een draaiboek te hebben, omdat het op papier zetten van zo een belangrijke dag voor mij persoonlijk bij een goede voorbereiding hoort. En nee hoor, Rianca (onze ceremoniemeester) liep niet rond met een klembord met daarop ons draaiboek, maar voor haar was het uiteraard wel heel prettig dat zij ook op papier had staan hoe onze dag zou gaan lopen.

Niet alle bruidsparen maken een (uitgebreid) draaiboek. Het is maar net wat je zelf prettig vindt, denk ik. Ik vermoed dat het wel steeds meer de standaard wordt, gezien bijvoorbeeld een videograaf niet meer vraagt naar je dagindeling, maar gelijk naar je draaiboek.

Ons draaiboek

Hieronder vind je een downloadlink naar ons draaiboek in PDF-vorm. Ik heb het een en ander (denk aan persoonlijke gegevens) weggehaald in verband met privacy.

~ D R A A I B O E K     B R U I L O F T~

Wie van jullie heeft er ook een draaiboek gemaakt voor de bruiloft? Of wellicht moet je nog trouwen en is een voorbeeldje wel prettig? 

Wellicht ook interessant

Geen Reacties

Reageer